KBK-seier 3-1 over FFK «hjemme» på Aker stadion

Aker stadion har fått nytt strøkent kunstgress i sommerpausen og vi må innrømme at det er litt kjipt at vår bane ikke er i nærheten av klar ennå. Det er det dessverre lite vi kan gjøre med nå, vi får bare gjøre som vi bruker, det beste ut av det.

Stor takk til Molde FK for lånet av Aker stadion og for at MFK har vært behjelpelig og tilrettelagt for at vi i KBK har kunnet gjennomføre Eliteseriekampen mellom KBK og FFK her.

Takk også til alle våre frivillige og alle supportere som har tatt turen over fjellet, farga rosenes by mørkeblå, og støttet Laget for Lidenskap i en viktig «hjemmekamp».

KBK får en tøff start men svarer kontant, og så får FFK det tøft resten av kampen.

Etter 8 minutter får Fredrikstad straffespark. Christoffer Aasbak holder i drakta til Sondre Sørløkk inne i 16 metern og Fredrikstad tildeles straffe. Morten Bjørlo setter den og Fredrikstad tar tidlig ledelsen 0-1.

KBK svarer kontant, 14 minutter spilt og KBK ruller opp et nydelig angrep. Oskar Sivertsen legger inn, på bakerste kommer Ruben Alte. Han banker ballen tilbake opp i lengste og scorer et nydelig mål. 1-1 og lagene er like langt.

Bjørlo kommer altfor sent inn i en takling og treffer med knottene i leggen/kneet til Sebastian Jarl. Direkte rødt kort sier dommer! Fredrikstad må klare seg med 10 mann med hele 70 minutter igjen av kampen.

Mike Lansing har en feberredning like før pause. Fredrikstad har frispark fra 30 meter Metcalfe slår godt inn, ballen stusses videre, men Mike er rå på streken og redder i fast grep.

Før dommeren blåser av til pause blåes det for nok en straffe! Maxwell Woledzi er klønete og løper i beina til Jesper Isaksen som går i bakken. KBK får straffespark, og vår man Oskar Sivertsen går frem til straffemerket. Han setter straffen sikkert, motsatt vei av hvor keeper går.

KBK og Hilmir Mikaelsson får en kjempe mulighet i starten av andre omgang. Han kommer alene med keeper men får ikke noe godt treff på ballen og Jonathan Fisher redder.

KBK scorer på corner! Oskar Sivertsen slår en god corner og det ser ut som to Fredrikstad spillere går i samme duell. Ballen går i hode på Traore og så i eget mål. KBK går dermed opp til 3-1 etter ca. 1 time spilt.

KBK gjør et trippelbytte etter 83 minutter. Ut går Pape Gueye, Oskar Sivertsen og Christoffer Aasbak. Inn kommer friste bein; Leander Alvheim og David Tufekcic og Andreas Hopmark. Andreas Hopmark har dermed 340 kamper i mørkeblått! Ingen andre har spilt så mange kamper for KBK.

På tampen kommer også Håkon Haugen og Wilfred Igor George inn for Ruben Alte og Håkon Sjåtil.

KBK rir i land seieren. Kampen ender 3-1 og 3 poeng går til Kristiansund.